IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг "451 градуса по Фаренхайт" на Бредбъри

Книгата е с обложка от огнеупорен материал, цената може да мине 17 500 долара

13:33 | 02.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продават на търг "451 градуса по Фаренхайт" на Бредбъри

Аукционна къща Heritage организира  в Ню Йорк търг,  на който ще бъде предложено рядко копие на един от най-известните футуристични романи на американския фантаст Рей Бредбъри /1920-2012/ - "451 градуса по Фаренхайт", предава ИТАР-ТАСС. 

Представители на аукционна къща обясняват, че обложката на книгата е изработена от огнеупорен материал, а изданието е с автограф на писателя.

Лотът е част от първото издание на фантастичния роман - антиутопия, който е бил отпечатан през 1953 г. в тираж от само 200 екземпляра. Предварителната оценка на книгата е 17 500 долара, но експертите предполагат, че тя ще бъде купена за много по-висока цена. Сред причините, които изтъкват от Heritage, са актуалността на книгата и в наши дни и огромния интерес на колекционерите към екземпляри от първото ѝ издание. Освен това сегашното копие е в най-доброто състояние от всички, които са се появявали досега на търгове.

Названието на романа - "451 градуса по Фаренхайт" - не е избрано случайно от Бредбъри. Именно при такава температура се запалва хартията.

На търга ще бъдат предложени също десетки други редки книги на американски, френски и британски писатели. Сред тях са първите издания на "Казино Роял" на Флеминг, на "Коледна песен" на Дикенс, както и на ранен сборник с разкази на Стивън Кинг. 

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още