IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Вози се с мен" оглави бокс офисите в САЩ и Канада

Приходите през уикенда за 10-те водещи заглавия са нараснали с 13% на годишна база до 92,1 млн. долара

12:34 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Айс Кюб позира при премиерата на &quot;Ride Along&quot; пред TCL Chinese theatre в Холивуд. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Айс Кюб позира при премиерата на "Ride Along" пред TCL Chinese theatre в Холивуд. Снимка: Ройтерс

Екшън комедията "Вози се с мен" (Ride Along) с участието на Кевин Харт и Айс Кюб се нареди на първо място в американските и канадските кина за втори пореден уикенд, като събра 21,2 млн. долара за Universal Pictures, съобщи Bloomberg.

"Аз Франкенщайн" (I, Frankenstein), вдъхновен от класическия роман на Мери Шели, отчете разочароващи резултати. С приходите си от 8,3 млн. долара лентата се нареди на шесто място за Lions Gate Entertainment Corp., като той бе единственият масов дебют за изминалия уикенд. Филмът с участието на Арън Екхарт е с бюджет от 65 млн. долара, според данни на Box Office Mojo. 

Приходите от "Вози се с мен" и тези от военната драма "Самотният оцелял" (Lone Survivor) помогнаха на Universal да се нареди на първо място по местни продажби от началото на 2014 г. Популярността на двата филма се дължи до голяма степен актьорите в главните роли - Харт във "Вози се с мен" и Марк Уолбърг в "Самотният оцелял" - филм за морските тюлени от военноморските сили на САЩ. Героят на Харт, който е охранител, се съгласява да се патрулира 24 часа с брата на приятелката си - ченге от Атланта, чиято роля се играе от Айс Кюб, за да докаже, че е достоен да се ожени за сестра му. Филмът получава одобрението на 73% от публиката, според сайта Rotten Tomatoes.com.

"Аз, Франкенщайн" е базиран на романа на Кевин Гревиу. Екхарт играе Адам Франкенщайн, който се оказва въвлечен във война между два безсмъртни клана. Във филма участват още Бил Най, Ивон Страховски, Миранда Ото и Гревиу. Сценарист и режисьор е Стюърт Бийти, работил по "Карибски пирати" (Pirates of the Caribbean).

"Самотният оцелял" разказва историята на провалена американска мисия за залавянето на лидер на ал-Кайда в Афганистан. Филмът генерира 12,6 млн. долара за Universal и се нарежда на второ място за пета поредна седмица. От 25 декември той е набрал приходи за 93,6 млн. долара от продажби на билети в САЩ.

С постъпления от 152 млн. долара към 23 януари Universal държи 21% от пазара в САЩ и Канада за тази година, според Box Office Mojo. На второ място е Paramount Pictures с дял от 20%.

"Крадци на ядки" (The Nut Job) - анимационна лента от Open Road Films, е на трета позиция с 12,3 млн. долара във втората си седмица по кината, според Rentrak. Филмът разказва за свадлива катерица на име Сръдльо, която е изгонена от парка и е принудена да оцелява в града. До момента филмът има приходи за 40,3 млн. долара от кината в САЩ.

"Замръзналото кралство" (Frozen) на Walt Disney, друго анимационно предложение, е на четвърто място с 9 млн. долара и общи приходи до момента от 347,8 млн. долара.

Приходите през уикенда за 10-те водещи заглавия са нараснали до 92,1 млн. долара с 13% на годишна база, показва анализът на Rentrak. От началото на годината бокс офисите в САЩ са отчели продажби за 824,9 млн. долара или с 8% над нивата година по-рано.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още