IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coach продължава да страда

Производителят на луксозни стоки отчете срив на печалбата от 16% за второто си тримесечие

11:55 | 23.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Coach поевтиняха рекордно за последните три месеца. Най-големият американски производител на луксозни чанти и търговец на дребно на висококачествени дамски и мъжки аксесоари отчете спад на приходите с 5,6% до 1,42 млрд. долара за второто си фискално тримесечие (до 28-и декември). В момента Coach оперира в световен мащаб 1 016 магазина, от които 556 се намират в Северна Америка. 

Без негативни валутни ефекти продажбите биха намалели с 3 на сто. На родния американски пазар бизнесът с аксесоари за жените е сравнително слаб, което обаче не може съвсем да се компенсира от ръста при мъжките аксесоари, както и от международния бизнес (Европа и Азия).

Печалбата се сви с цели 16% до 297 млн. долара, а печалбата на акция спада от 1,23 долара до 1,06 долара за акция.

През тримесечието Coach е изкупила обратно 3,3 милиона от своите собствени акции при средна цена от 52,99 долара за брой и е похарчила за обратното изкупуване, както и през първото тримесечие, 175 милиона  долара. В следборсовата сесия акциите на компанията загубиха 6,5% до 49,15 долара за брой.

Още подробности за по-важните корпоративни и международни новини вижте в краткия репортаж на Bloomberg! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още