IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да продадеш на безценица картина в eBay

Неизвестен любител на изкуството купи за 3000 паунда картина, оценена на 250 000 паунда

15:45 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Да продадеш на безценица картина в eBay

Неизвестен любител на изкуството плати 3000 паунда, за да купи по eBay картина на художника Едуард Вюйар, чиято реална стойност е 250 000 паунда, съобщава Metro.

Събитието беше наречено „сделката на века“. Откритието за необичайната сделка е направено от експерти, които оценявали друга картина, притежавана от писателя Кийт Тут.

Той е купил на търг творба на прочутия художник. Картината преди е била собственост на търговеца на картини Робърт Уорън. Той притежавал две платна, изобразяващи двойка, която пие шампанско и яде стриди, но продал другата част от картината на друг човек. Проблемът е, че не може да си спомни на кого точно.

През 2009 г. друга картина на Вюйар, „Les Couturieres” беше продадена на търг в Christie's за повече от 5 млн. паунда.

Всъщност френският художник е част от художественото движение набизъм, създадено от художници, които се събирали в прочутото арт училище „Académie Julian” в Париж. Набистите са постимпресионисти и илюстратори, които оказват силно влияние върху графичното изкуство в периода 1891 – 1899 г.

В картините си Вюйар изобразява предимно интериор, улици и градини. Авторът е познат  с меките и размити цветове, които използва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още