IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Да преподаваш за 600 долара на урок

Според учителя Мат Бардин супербогатите също имат големи проблеми с образованието на децата си

16:36 | 13.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Да преподаваш за 600 долара на урок

Според Бардин супербогатите не са засегнати силно от рецесията, а за него това означава, че има стабилна клиентска база. Увеличаването на богатството на развиващите се и богатите на петрол страни води до все по-голямо търсене на неговите учители отвъд пределите на Ню Йорк. Така преди година Бардин се мести в Абу Дабу временно, където жена му ръководи проект. Първоначалните му намерения са да отвори клон на компанията си в ОАЕ, но вместо това решава да наеме и обучи по Skype преподаватели в Ню Йорк.

Бардин твърди, че онлайн сесиите са не по-малко лични от тези лице в лице. В действителност, когато той посещава Ню Йорк, учениците му често избират отново онлайн комуникация, вместо да се видят директно с него.

„Ако си инвестирал половин милион долара в обучението на детето си в частно училище, ще си пълен идиот да не похарчиш допълнителни средства, за да го вкараш в по-добър университет“, коментира учителят. Според него именно това поддържа цените на частните уроци толкова високи. Обикновено разходите за един ученик при него са между 5000 и 15 000 долара, но има хора, които са плащали по над 100 000 долара за уроците му.

Някои от учителите от Veritas са прекарали седмици на яхти, преподавайки. Въпреки това 48-годишният Бардин подчертава, че около 30% от работата му включва абсолютно безплатно обучение на ученици.

Той признава, че често му се налага да се намеси, за да накара родителите да спрат да упражняват толкова голям натиск върху децата си. Ако някое от децата взима наркотици, той говори с родителите му. Най-лошият му ученик пък пушил денонощно марихуана и никога не си изпълнявал задачите, така че Бардин просто се отказал от него.
Според учителя супербогатите имат свои собствени проблеми. По думите му много от заможните се притесняват дали са си заслужили статуса на привилегировани.

Всички майки и бащи искат най-доброто за децата си, но много виждат университета като нещото, което окончателно ще потвърди, че са добри родители.

Бардин обаче вижда своята роля като човек, който се грижи за децата, помагайки им да повишат резултатите си, да развият мисленето си и да станат по-добри в четенето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още