IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel ще се появява при отбелязване на гол от Барселона

Производителят на чипове ще плати 25 млн. долара, за да постави логото Intel Inside от вътрешната страна на фланелките на отбора

23:03 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Intel ще се появява при отбелязване на гол от Барселона

Испанският футболен гигант Барселона е постигнал споразумение с Intel, което ще позволи на производителя на чипове да сложи логото си от вътрешната страна на фланелките на отбора, съобщава ВВС.

Логото ще бъде видимо, когато играчите вдигат фланелките си, празнувайки отбелязването на гол, е заявил на пресконференция представител на четирикратния европейски клубен шампион.

Дебютът на логото ще е по време на съботния мач от испанското първенство срещу Виляреал у дома. Според Forbes Intel ще плати за сделката 25 млн. долара.

Маркетинговият директор на Intel Дебора Конрад заяви, че е избрала Барселона, тъй като футболният клуб има активна общност в социалните медии и стотици милиони фенове по целия свят.

„Не поставяме задължениe за играчите да показват логото Intel Inside определен брой пъти, но знаем, че отпразнуването на гол по този начин има голямо място в културата на този спорт.“

Барселона е спонсорирана още от Nike, Audi и Qatar Airways, като логото на авиокомпанията ще остане на лицето на фланелките на отбора.

Преди известно време Барса бе единственият клуб, който плащаше, а не получаваше пари за подобна реклама, ангажирайки се с благотворителна кампания на Unicef.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още