IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четвъртък е новият петък за Холивуд

Благодарение на прожекциите в четвъртък уикендите се удължават, показват данните от американския бокс офис

09:53 | 10.12.13 г.
Четвъртък е новият петък за Холивуд

Студиата в Холивуд тази година ще прибавят още приходи към бокс офиса през уикенда благодарение на билетите от прожекциите в четвъртък, пише Bloomberg.

През тази година 14 филма, за които продажбите за уикенда възлизат на над 50 млн. долара, са били прожектирани в кината в САЩ в четвъртък, сочат данни на фирмата за продажба на билети Fandango.com.

За сравнение, броят им през миналата година, когато повечето ранни прожекции започваха в 00:01 в петък, е бил само два.

Прожекциите в четвъртък предоставят на студиата допълнителни приходи в една иначе мудна вечер, а в някои случаи те са и възможност да регистрират рекорни общи суми благодарение на допълнителния ден.

Един от последните примери е "Игрите на глада: Възпламеняване", който води бокс офиса през последните два уикенда. Въпреки че от Lions Gate Entertainment Corp. официално пуснаха филма в петък (22 ноември), кината в САЩ започнаха да го прожектират в 20:00 часа предишата вечер.

От Lions Gate обявиха, че "Възпламеняване" е генерирал продажби за 158,1 млн. долара през първия си уикенд в кината - с 5,6 млн. долара повече от първия филм от поредицата, който излезе през март 2012 г.

Прожекциите в четвъртък са донесли на новия филм общо 25,3 млн. долара, което прави сравненията с първите "Игри на глада" по-трудни.

Ранните прожекции станаха по-популярни, след като на късна прожекция на "Черният рицар: Възраждане" в Аурора, Колорадо през юли 2012 г. избухна стрелба и бяха убити 12 души. След инцидента посетителите на късните прожекции намаляха сериозно. 

Тази година буквално всички студиа в Холивуд добавиха прожекции в четвъртък за много от най-големите си продукции, като в същото време запазиха и прожекциите в полунощ.

Тази промяна доста обърка класациите на най-продаваните филми за всички времена, отбелязва Bloomberg.

"Железният човек 3" на Walt Disney регистрира третите по размер приходи при пускането си в кината с общо 185,4 млн. долара. Това го поставя преди "Черният рицар: Възраждане", който обаче нямаше прожекции в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още