IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Хонконг започва серия търгове от водещи аукционни къщи

Акцентът в четиридневния аукцион е фотоапарат Leica Luxus II от 1932 г. и калъф от крокодилска кожа

16:22 | 22.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бутилки Romanee-Conti 1999, картина на Дзън Фанджъ и рядък фотоапарат Leica от 1932 г. са сред водещите лотове в шестдневения маратон от търгове, които шест аукционни къщи провеждат в Хонконг, предаде Bloomberg.

Christie's International, Bonhams, Sotheby's, Zachys, Ravenel International Art Group и Seoul Action ще реализират продажбите до 26 ноември. 

Настроението сред купувачите вероятно ще е приповдигнато след рекордните цени, постигнати на търговете на произведения на изкуството в Ню Йорк и диаманти в Женева по-рано този месец. Christie's проведе най-големия си търг на следвоенно и съвременно изкуство в Ню Йорк миналата седмица, като реализира продажби за 691,6 млн. долара и счупи рекорди за 10 артисти, включително Франсис Бейкън и Джеф Кунс.

Серията от аукциони в Хонконг започна с търга на уиски и коняк на Bonhams, където централният лот бе бутилка 60-годишен Macallan Lalique. Тя бе продадена за 49 020 долара. Акцентът в четиридневния аукцион е фотоапарат Leica Luxus II от 1932 г. и калъф от крокодилска кожа.

Christie's започва на 22 ноември с тридневен търг. Началото ще бъде поставено от колекция от 105 бутилки Chateau Latour, която обхваща три века и се очаква да бъде пласирана за около 390 000 долара. На вечерната разпродажба на компанията на 23 ноември ще бъде предложено маслено платно на съвременни китайски художници като Джан Сяоган и Юе Миндзюн, както и майстори от 20 век като Зао Уо-ки и Джу Дъцюн.

На 23 ноември Zachys ще предложи най-голямата колекция от вина Domaine de la Romanee-Conti, предлагана някога на търг. Очаква се тя да донесе до 9,3 млн. долара.

На 24 ноември Seoul Auction ще проведе разпродажба на западно съвременно и модерно изкуство, включваща творби на Марк Шагал, Деймиън Хърст и Рой Лихтенщайн.

Търгът на Sotheby's на бутилки за енфие е насрочен за 26 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още