IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как американската Amtrak губи милиони от безплатни храни и напитки

Във влака на компанията от Вирджиния до Флорида на пътниците се сервира вино и сирене като комплимент

10:31 | 20.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Спасената от данъкоплатците Amtrak губи десетки милиони долари годишно от храната и напитките, които предлага. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Спасената от данъкоплатците Amtrak губи десетки милиони долари годишно от храната и напитките, които предлага. Снимка: Ройтерс

Американската железопътна компания Amtrak, която бе спасена от данъкоплатците, губи десетки милиони долари годишно от храната и напитките, които предлага, обяви главният инспектор на дружеството, цитиран от Bloomberg.

Почти цялата загуба от хранително обслужване, възлизаща на 72 млн. долара за миналата година, е била от храната, предлагана по дългите линии, заяви Тед Алвес в изслушване пред комисия в Камарата на представителите. Според него най-голям потенциал да бъдат съкратени някои от тези загуби има орязването на някои функции и дейности, както и намаляване на кражбите и развалянето на храните. 

Във влака на Amtrak от Вирджиния до Флорида на пътниците се сервира вино и сирене като комплимент от фирмата, а по три дълги линии има вино и шампанско за пътниците в спалните вагони. През 2012 г. това е струвало на компанията 428 000 долара.

Служителите на Amtrak, които пътуват безплатно във влаковете на фирмата, са консумирали безплатни ястия по тази линия за 260 000 долара.

От Amtrak твърдят, че продължават да правят подобрения и очакват в рамките на пет години да преодолеят загубите си от предлагането на храна. Сред промените са инсталиране на автомати за храни и напитки във вагоните, съкращаване на персонала и подобрения във веригата за снабдяване. От 2006 г. загубите на фирмата са свити с 30%. В същото време компанията е установила, че би загубила повече приходи от продажба на билети, отколкото би спестила, ако ограничи предлагането на храна в високоскоростните си линии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още