IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арт галерист в Ню Йорк участва в незаконен хазартен обръч

Картина на Дъфи и 6,4 млн. долара са част от извънсъдебното споразумение

17:02 | 14.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Арт галерист в Ню Йорк участва в незаконен хазартен обръч

Собственикът на галерия в Манхатън Хилър "Хели" Нахмад се призна за виновен по обвиненията, че е участвал в хазартен обръч с високи залози, обслужвал знаменитости и мега-богаташи, предаде Bloomberg. Според Хели това било негово хоби, което по-късно се превърнало в незаконен бизнес.

"Всичко това започна като група приятели, които залагаха на спортни събития, но признавам, че прекрачих линията и се извинявам на съда и на семейството си", заяви Нахмад пред съдията.

Нахмад и още 33-ма души, включително руски криминален бос, бяха обвинени, че ръководят два хазартни обръча през април. 35-годишният Нахмад се призна за виновен по една от общо 27-те точки от обвинението. Присъдата му ще бъде произнесена на 19 март, като е възможно тя да бъде до 5 години затвор. Като част от споразумението си с прокуратурата Нахмад плати и обезщетение от 6,4 млн. долара и картина на Раул Дъфи.

След споразумението обвиненията в рекет, пране на пари и измама са отпаднали от обвинението.

Един от обръчите, за който се смята, че бил ръководен от гражданин на Ню Йорк на име Вадим Тринчер, се занимавал с международни залагания за богати руснаци и е изпрал милиони долари от Русия и Украйна през Кипър в САЩ, твърдят от прокуратурата.

Алимжан Тохтахунов, който бе обвинен в подкупване на официални лица на Зимната олимпиада в Солт Лейк Сити през 2002 г., е осигурявал защита на обръча и е получавал по 10 млн. долара на два месеца.

Другият обръч, ръководен от сина на Тринчер, Иля Тринчер от Бевърли Хилс, Калифорния, е ръководил хазартен бизнес с високи залози за милионери и милиардери. Според прокуратурата обръчът е бил финансиран частично от галерията на Нахмад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още