IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за позьори - калъф за iPhone за 10 000 долара

Аксесоарът е направен от 14-каратово злато и .. няма никакви други предимства

14:00 | 08.10.13 г.
<p>
	Снимка: Miansai</p>

Снимка: Miansai

Американската компания за аксесоари Miansai, която произвежа от портфейли до ключодържатели, предлага изработка на калъф за iPhone по поръчка, направен от 14-каратово злато, пише MarketWatch.

Всяка бройка е с инивидуален гравиран номер, като има възможност за матово или гланцирано покритие.

Основателят на Miansai Майкъл Андрю Зайгър признава, че при пускането си преди няколко години (когато последният модел на iPhone е 4s) продуктът е бил замислен като "нещо като шега". Сега обаче фирмата не само е продала няколко от калъфите, но и е успяла да създаде доста шум около идеята си.

Освен това е възможно да бъдат разработени още подобни продукти, в което има логика, като се има предвид колко голям е пазарът - индустрията с калъфи за iPhone е годишен бизнес за 1,3 млрд. долара. Според Зайгър има вероятност през следващите шест месеца фирмата му а пусне и сребърен калъф.

Калъфът за iPhone за 10 000 долара със сигурност ще привлече вниманието, но това може би е единственото му предимство. Както признават от самата Miansai, той не покрива напълно iPhone-а - предната част и ъгълчетата остават открити.

"Не твърдим, че калъфът има защитна функция", коментират от фирмата.

Освен това притежаването на подобен калъф просто крещи "моля, откраднете ми телефона". Подобна цена за аксесоар е още по-фрапантна на фона на изобилието от калъфи на цени между 20 и 100 долара.

Професионалистите съветват всеки потребител да избере своя калъф спрямо нуждите си. Ако живеете екстремно, може би добрият избор за Вас е Otterbox, който е устойчив на падания, удари и шокове, а цената му е до 60 долара. Ако батерията Ви пада често, можете да си вземете Mophie - калъфи на цена до 120 долара, които имат вградена батерия. Ако пък сте любител на бирата изборът за Вас е iBottleopener - калъф с вградена отварачка за бира на цена 30 долара.

Друга опция са аксесоарите, които предлагат от самата Apple. Фирмата навлезе сериозно в бизнеса с калъфи, като в момента има серия от пет различни модела за 5s, струващи 39 долара. Кожените калъфи вече имат доста почитатели.

Разбира се, ако търсите нещо супер луксозно, има и други възможности освен Miansai. Дизайнерката на бижута Анита Май Тан вече предложи калъф за iPhone ,който е инкрустиран диаманти и може да се носи като огърлица. Цената - 880 000 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още