IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Творби с Кейт Мос донесоха 1,7 млн. паунда на търг в Лондон

За скулптура с реални размери на манекенката бяха платени 133 875 паунда

14:42 | 26.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Най-скъпата от модните фотографии, пласирани на търга, бе принт от 1998 г. на &quot;Katе&nbsp;Moss&quot; от Ървин Пен. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Най-скъпата от модните фотографии, пласирани на търга, бе принт от 1998 г. на "Katе Moss" от Ървин Пен. Снимка: Ройтерс

Колекция от произведения на изкуството, изобразяващи британския модел Кейт Мос донесе 1,7 млн. паунда на търг в Лондон, предаде Bloomberg.

58-те творби от артисти, сред които Ървин Пен, Марио Тестино, Чък Клоуз и Ани Лейбовиц, бяха предложени от германския колекционер на фотографии Герт Елферинг на разпродажба, организирана от Christie's International. Елферинг е бивш фотограф и основател на галерията "Camerawork" в Берлин. 

Търгът привлече около 100 посетители. Той бе първият от новия сезон разпродажби на съвременно изкуство в британската столица, чиято кулминация е следващия месец с изложението "Frieze".

39-годишната Мос е сред най-известните модели в света. Нейни снимки често са се появявали в сп. Vogue и други луксозни издания, както и в няколко мащабни рекламни кампании.

Най-скъпият предмет, продаден на търга, бе скулптура с реални размери на Мос, озаглавена "A Model Model". Тя е първата от серия, която ще включва общо шест произведения. На разпродажбата за нея бяха платени 133 875 паунда.

Най-скъпата от модните фотографии, пласирани на търга, бе принт от 1998 г. на "Katе Moss" от Ървин Пен - черно-бяла гола фотография, направена в Ню Йорк за септемврийския брой на Vogue през 1996 г. Снимката е четвърта подред от общо 11 и бе продадена за 61 875 паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още