IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Детройт нае Christie's за оценка на произведения на изкуството

Според финансовия управител на фалиралия град обаче за момента няма планове за продажба на творби

14:45 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Детройт нае Christie's за оценка на произведения на изкуството

Властите в Детройт са наели аукционната къща Christie's, за да оцени колекцията от произведения на изкуството, която притежава, съобщи CNN Money.

Специалният финансов управител на обявилия фалит град Кевин Ор обяви, че оценката на произведенията, собственост на Музея на изкуството в Детройт, е необходима, въпреки че за момента няма планове за продажба на творби.  Той я определи като "неразделна част от процеса на преструктуриране" и "стъпка, която градът трябва да предприеме, за да постигне споразумение с кредиторите си".

Дори и далечната опция музеят да бъде принуден да разпродаде колекцията си от 60 000 предмета обаче предизвика остри критики сред жителите на Детройт.

Директорът на музея Греъм Бийл заяви, че решението за наемането на Christie's не го изненадва, но го разочарова.
От друга страна обществените дискусии за евентуалната продажба на колекцията е привлякла повече внимание към музея. "Идват хора, които казват: "нямахме идея, че в Детройт има нещо подобно", обяснява Бийл.

Детройт има дългове за 18 млрд. долара, а Ор предложи 11,5 млрд. долара от тези задължения да бъдат съкратени. Това би могло да означава сериозни орязвания на пенсиите, обещани на местните служители, на здравните осигуровки и плащанията, полагащи се на собствениците на облигации.

Освен от финансови тревоги градът страда и от тежки проблеми с основните услуги, включително дълги забавяния на реакцията на полицията при сигнали и масово спиране на уличното осветление с цел икономии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още