IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chateau Angelus'07 от Бордо достигна рекордна цена

Каса от виното бе продадена за 1641 паунда на Liv-ex пазара

15:04 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Каса Chateau Angelus от 2007 г. -вино от едноименната изба в Бордо, промотирано в миналогодишната класификация на вината от Сен Емилион, бе продадено за рекордните 1641 паунда на Liv-ex пазара, съобщи Bloomberg. Цената е с 18% над нивата от декември.

Малко след като бе пуснато на пазара през ноември 2009 г., каса от въпросното вино струваше 780 паунда. Цената достигна 1130 паунда през април 2012 г., преди промоцията му да даде тласък на цените.

Миналия септември винарната се нареди сред водещите четирима производители в Сен Емилион. В момента тя е с оценка "Premier Grand Cru Classe A", която я нарежда до Chateau Cheval Blanc, Chateau Ausone и Chateau Pavie.

Angelus реколта 2007 г. изпреварва темпото на покачване на индекса Live-ex Fine Wine 50, който е нараснал с 5% от началото на тази година. Въпреки че през последните три месец вината от Бордо се понижиха по време на кампанията по продажбата на реколта 2012 г. от региона, в момента те са по-стабилни.

"Дългосрочните перспективи за цените на изискваните вина остават добри", коментира Крис Смит, инвестиционен мениджър в The Wine Investment Fund в Лондон.

Винарната Angelus се намира на десния бряг на река Дордон. Тя е собственост на Юбер де Буар де Лафоре, чието семейство е свързано с нея от осем поколения насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още