IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китара на Пейдж продадена на търг за 26 000 паунда

На разпродажба бяха предложени и няколко лота, свързани с Дейвид Бауи

13:36 | 05.07.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Китарата на Пейдж. <em>Снимка:&nbsp;Bonhams</em></p>

Китарата на Пейдж. Снимка: Bonhams

Китара на Джими Пейдж от Лед Зепелин бе продадена на търг в Лондон за 26 250 паунда, съобщи Ройтерс.

Специално изработеният инструмент на Martin, инкрустиран със зодиакални символи и името на Пейдж, е използвано от китариста на концерт по случай 70-ия рожден ден на Рой Харпър в Роял Хол през 2007 г. Приходите от продажбата, организирана от Bonhams, отидоха за благотворителния Тръст за децата на Бразилия, на който Пейдж е патрон.

Купувачът на китарата, която постигна най-високата цена на търга от 402 лота, е британски колекционер.

На разпродажбата бяха предложени и няколко лота, свързани с Дейвид Бауи. Сборник от текстове на песни от албума "The Jean Genie" от 1972 г. бе продаден за 18 750 паунда на участник в търга от залата. Червена китара Vox с 12 струни, използвана от музиканта при промотирането на албума му от 1972 г. "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" донесе 13 750 паунда.

Участник по интернет плати 4000 паунда за кичур от косата на Мик Джагър. Сувенирът, който бе продаден в полза на благотворителната организация Changing Faces, бил съхраняван от бабата на Криси Шримптън - бивша приятелка на вокалиста на Rolling Stones.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
slaviboi
преди 11 години
Има грешка в статията - концерта за 70-та годишнина на Рой Харпър е през 2011, 5 ноември, ако не се лъжа. Рой Харпър е роден 1941год.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още