IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Статуята на свободата отново отваря врати след урагана Санди

Щетите на доковете, сградите, алеите и електропреносната мрежа се оценяват на 59 млн. долара

11:10 | 04.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Самата статуя почти не пострада от супер бурята.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Самата статуя почти не пострада от супер бурята. Снимка: Ройтерс

Статуята на свободата отново ще бъде отворена за посетители с церемония на 4-и юли, на която ще присъстват вътрешният министър на САЩ Сали Джуъл и кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, съобщава Ройтерс.

Това се случва повече от осем месеца, след като островът, на който е разположен монументът в пристанището на Ню Йорк, бе наводнен и опустошен от урагана Санди. 

През октомври миналата година властите затвориха монумента превантивно с приближаването на природното бедствие. Преди това той бе отворен едва за ден след едногодишен ремонт.

Самата статуя почти не пострада от супер бурята, но наводненията нанесоха сериозни щети на доковете, сградите, алеите и електропреносната мрежа. Тези щети се оценяват на близо 59 млн. долара, като в тях са включени и пораженията върху близкия остров Елис.

Обикновено Статуята на свободата се посещава от около 3,5 млн. души годишно. Тя е подарена на САЩ от Франция. Открита е през 1886 г. и е обявена за национален паметник през 1924 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още