IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

90 000 долара за един час с Мариса Майер

Цената е четворно по-висока от онова, което организаторите на търга очакваха

17:49 | 28.06.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Мариса Майер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Мариса Майер. Снимка: Ройтерс

Дали това е готина сделка, всеки трябва да реши за себе си: за вечеря с шефката на Yahoo Мариса Майер един непознат реши да похарчи 90 хил. долара, наддавайки на благотворителен търг. Цената е четворно по-висока от онова, което организаторите очакваха.

Но в сравнение с подобни търгове в близкото минало последната оферта от четвъртък е доста изгодна. Така например пиенето на кафе с главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук струва 610 хил. долара, а обяд с легендарния инвеститор Уорън Бъфет бе оценено на един милион долара, пише в обзорен материал DPA.

Освен актьори, певци и други знаменитости, сега и мениджъри с удоволствие служат на добри каузи. Приходите от търга от срещата с Майер, организиран от портала Charitybuzz, ще отидат за училище в „технологичния разсадник“ Пало Алто. Училището си е поставило за цел да подготви за университети деца от семейства с ниски доходи.

В търга Майер се включи заедно със съпруга си Закари Боуг, от когото тя има дете от миналата година - момче на име Макалистър.

За обеда в централата на Yahoo в Сънивейл е планиран един час. Победителят трябва да дойде сам, но може да си направи снимка с Майер за спомен... и за Facebook. Мениджърката е звезда на технологичната сцена, откакто направи кариера в Google.

От почти една година тя е начело на Yahoo. Както обикновено при срещи с известни личности победителят на търга подлежи преди срещата на обстойна проверка. Доброто поведение е задължително изискване.

Общо са били получени 24 оферти. Изрично на търга не са допускани журналисти. А те биха имали доста въпроси - откакто встъпи в длъжност, Майер се опитва да върне водещата роля на Yahoo.

Тя върна надомната работа в компанията, извади червения молив и зачеркна доста работни места в някои области, а в други направи скъпи придобивания. Цената на акциите се повиши рязко от дебюта ѝ на поста, въпреки че финансовите резултати са доста разнородни.

Но каквито и успехи да постигне Майер през следващите няколко години, по отношение на благотворителните търгове за мениджъри тя може да научи нещо повече от по-опитните. На самия връх тук е Уорън Бъфет.

От 14 години насам почитателите на „Оракула от Омаха“ могат да говорят с идола си на пържолка и червено вино. През миналата година феновете му платиха 3,5 млн. долара за обяд с инвеститора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
pet_er
преди 10 години
"Тя върна надомната работа в компанията" - проверете по-внимателно.http://***.businessinsider.com/marissa-mayer-defends-her-work-from-home-ban-2013-4
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
diado mrass
преди 11 години
- Със без ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
diado mrass
преди 11 години
- Със без ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Със или без консумация?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още