IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вивиан Уестууд няма да разраства бизнеса си в Китай

Дизайнерката прави детайлна оценка на компанията си, дейностите и целите ѝ

11:36 | 25.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Вивиан Уестууд е известна със застъпването си за редица каузи. На снимката е с тениска с лика на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вивиан Уестууд е известна със застъпването си за редица каузи. На снимката е с тениска с лика на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. Снимка: Ройтерс

Британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд обяви, че няма планове да разширява присъствието си в Китай и защити високите цени на произведенията си като начин да се насърчат потребителите да купуват по-малко дрехи, предаде Ройтерс.

Уестууд, която започна да продава дрехи в Лондон през 1960-те години и в момента има магазини в 15 държави, заяви, че в момента прави оценка на компанията си, дейностите и целите ѝ. 

Дизайнерката, която е активист за опазване на околната среда, заяви, че вниманието ѝ е насочено към веригата на доставките, започвайки от материала, използван за направата на протестните тениски, превърнали се в запазена марка на ревютата ѝ. Материалът е най-вече от Перу. Той е органичен и не е вреден.

Уестууд направи изявлението си на ревю в Милано, където показа колекцията си пролет/лято 2014 г. Някои от моделите носеха тениски в подкрепа на редник Брадли Манинг от американската армия, обвинен, че е изпратил десетки хиляди класифицирани документи, видео клипове и други данни на WikiLeaks.

Темата на ревюто бе романтичната идея за Индия. Тя е избрана от съпруга и творчески директор на Уестууд Андреас Кронталер. Манекените дефилираха с шалвари, кафтани, големи огърлици и военни барети.

Уестууд, облечена в сива рокля с пайети, която е носила и преди, изрази надежда, че и други модни икони като британската кралица Елизабет и херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън също ще обличат дрехите си повече от веднъж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още