IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юанът има силно влияние върху хазартните игри в Макао

Поскъпването на китайската валута означава по-добра покупателна способност и повече свободни средства за развлечения.

13:50 | 24.05.13 г.
Юанът има силно влияние върху хазартните игри в Макао

Огромните приходи, които хазартната индустрия на Макао генерира, винаги са били интересна тема. В някои отношение те са индикация за това доколко са склонни да харчат китайците за подобни развлечения, отбелязва Дейвид Инглес от Bloomberg.

В последно време управителите на казина очертават четири тенденции, които ще определят ръста на бизнеса в Макао - броят на издадените визи, особено за китайците; подобренията в инфраструктурата; състоянието на китайската икономика и, не на последно място, китайската валута. Юанът поскъпна с близо 25% от 2003 година насам. Това означава по-добра покупателна способност и повече свободни средства за развлечения, като хазарт. Подобна тенденция се приема много добре от казината в Макао.

Увеличението на печалбата в индустрията зависи на първо място от това колко бързи са игрите, тоест колко време отделят клиентите за игра и разбира се - по колко залагат. При една от най-популярните игри - „Бакара“, минималните залози бележат ръст през последните години. От едва 6 долара преди време, сега достигат 38 долара, а експертите предвиждат в скоро време  да надхвърлят 60 долара на залог. „Всичко това е заради повишения интерес към хазарта“, коментира  Инглес.

Ако и в бъдеще е налице ръст на приходите в хазартната индустрия, не е изключено да видим и нови повишения на акциите на хазартните компании, отбелязва анализаторът на Bloomberg. „Дългосрочните инвеститори, които държат тези акции, вероятно ще регистрират значителна възвращаемост и "залогът" им ще се изплати“, обобщава Дейвид Инглес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още