IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гол портрет на американската актриса Бий Артур бе продаден за 2 млн. долара

Провокативното произведение на изкуството е сътворено по снимка на актрисата, на която тя е облечена

12:32 | 17.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Christie&#39;s</em></p>

Снимка: Christie's

Портрет на актрисата Беатрис Артур от 1991 г., на който тя е гола, бе продаден на търг в Манхатън за близо 2 млн. долара, съобщи онлайн изданието New York Daily News.


Творбата на Джон Кърин, озаглавена простичко "Бий Артур гола", изобразява любимата ситком актриса - гола от кръста нагоре.

Според аукционната къща Christie's провокативното произведение на изкуството е сътворено по снимка на актрисата, на която тя е облечена. В описанието на сайта на компанията портретът е описан като "носталгичен и отблъскващ".

Артур, която е носителка на наградите "Еми" за ролите си в хитовите сериали от 1970-ете и 80-те години "Харолд и Мод" и "Златните момичета", почина от рак през 2009 г. на 86-годишна възраст.

Произведението, създадено преди 22 години, е предизвиквало полемика и в миналото, но отново създаде шум около себе си броени часове преди търга. Профилите на редакторите на Daily Beast във Facebook бяха блокирани, след като те публикуваха снимка на картината. Първоначално от социалната мрежа сметнали, че това действие представлява нарушение на общите условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още