IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продават на търг уникално Ferrari от 1953 г.

Друг модел на Ferrari от 1953 г. бе продаден на търг за 2 млн. долара

14:54 | 10.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bonhams</em></p>

Снимка: Bonhams

Това не е просто Ferrari от 1950-те години - това е уникално Ferrari 250 Europa Coupe Vignale от 1953 г. и със сигурност ще донесе уникална цена, когато бъде предложено на търг на Bonhams през август тази година, съобщават изданията Uncrate и Born Rich.

Причината точно този автомобил да се отличава от всички останали модели, е че е проектиран от прочутия дизайнер Джовани Мичелоти за Vignale. Внесен е в Америка от Луиджи Чинети, който е впечатлен от архитектурата и красотата му, и го показва на автомобилното изложение в Ню Йорк през 1954 г.

Следват множество награди, а автомобилът остава в Америка до 2009 г. След това се появява швейцарски купувач, който също е впечатлен от качествата му.

Екземплярът е реставриран основно неотдавна и е изправен до последния детайл.

Не е ясно точно каква цена ще достигне през август, но друг модел на Ferrari от 1953 г. - Ferrari 375 coupe, бе продаден на търг за 2 млн. долара, а Ferrari Mille Miglia Berniletta донесе 4,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още