IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запознайте се с wFoil Albatross – лодката, която лети над водата

Засега производителят не е обявил цената за единична бройка

17:14 | 30.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки:&nbsp;wFoil&nbsp;</em></p>

Снимки: wFoil 

wFoil Albatross може да накара някои да се сетят за самолетите от Първата световна война.  Причината е в опростения дизайн, който напомня за биплан, пише онлайн изданието Just Luxe.
Приликите обаче не свършват с външния вид, защото иновативният плавателен съд всъщност лети над водата.

wFoil е нещо повече от лодка – тя използва подводни криле, за да се носи над водата по начин, наподобяващ крилете на самолет. Така лодката позволява да се избегнат бурните води, като минава с бърза скорост над тях.

Плавателният съд е не само свеж – компанията обещава и че е доста бърз – достига скорост до 90 мили в час.

Уникалната лодка предоставя две опции – може да се управлява с мотор или с гребла, като смяната между двете отнема около 10 минути. Има места за двама души. Изработена е от смърч. Подводните гребла са направени от въглеродни композити и гарантират топ скорост.

Освен всичко останало wFoil 18 е и много екологична. Благодарение на подводните гребла, за един час плаване със скорост около 46 мили в час лодката харчи около 2 галона гориво.

Компанията все още не е обявила цени, тъй като се самофинансира. Между другото, тя все още търси инвеститори за проекта wFoil, като в замяна предлага общо 12 прототипа на предстоящите wFoil Albatross ZERO. След като бъдат набрани необходимите инвеститори, wFoil планира да започне да произвежда по 20 лодки годишно. 

Снимки вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още