IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картина с кристали бе продадена за 1 млн. долара

Очакванията бяха творбата на иранския художник да донесе двойно по-ниски постъпления

13:39 | 18.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация:&nbsp;&nbsp;Morton &amp; Eden</p>

Илюстрация:  Morton & Eden

 

Ако разгледаме по-подробно тенденциите на търговете на произведения на изкуството през тази година, ще видим, че ислямското изкуство присъства все по-сериозно, пише онлайн изданието Born Rich.

След проведения неотдавна от аукционната къща Morton & Eden търг на ислямски златни монети гигантска картина с кристали на иранския художник Фарад Мошири бе купена за 987 750 долара на аукцион в Дубай, организиран от Christie's. Очакванията бяха творбата да донесе около 500 000 долара.

"Тайната градина" е още едно перо в шапката на Мошири, който стана първият творец от Близкия изток, продал своя картина за над 1 млн. долара през 2008 г. Това се случи на първия търг на Bonhams в Дубай.

"Тайната градина" е многоцветна, обсипана с кристали картина, изобразяваща дете в ръцете на мечка, изгубено в собствения си свят на сънища. Детето е облечено в пижама, а градината, в която то е в ръцете на мечката, е осеяна с пъстри цветя и дървета. Освен кристали в творбата са използвани и мъниста и дори пирони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още