IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг позлатен роял на Steinway & Sons в стил Луи XV

Изящният музикален инструмент е издялан от Хуан Аюсо от махагон и е позлатен с 24-каратово злато

09:09 | 12.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация: Leslie Hindman Auctioneers&nbsp;</p>

Илюстрация: Leslie Hindman Auctioneers 

 

Аукционната къща Leslie Hindman Auctioneers ще предложи на търг роял от позлатено дърво на Steinway & Sons в стил Луи XV. Наддаването ще се състои на предстоящия търг на компанията за изящни мебели и декоративно изкуство на 28-29 април.

Роялът от 1904 г. е създаден в чест на 50-годишнината на известната компания за производство на пиана. От този модел са произведени само няколко броя.

Екземплярът, който ще бъде предложен на наддаването, е със сериен номер 108815 и е проектиран от Джоузеф Бър Тифани - роднина на основателя на Tiffany & Company.

Изящният музикален инструмент е издялан от Хуан Аюсо от махагон и е позлатен с 24-каратово злато. По-рано той е бил собственост на известни личности като Уилям Станфорд - банкер от Ню Йорк, Бенджамин Соутел Ханчет и фамилията му, Джордж Мичалски и Марк Фриц, който почина през 2012 г.

Роялът е реставриран през 1985 г.

Освен него Steinway & Sons ще предложат и малък роял от инкрустирано дърво, също от колекцията на Марк Фриц. Неотдавна Leslie Hindman Auctioneers продадоха и други предмети от колекцията на Фриц, включително над 500 очила за опера, монокли и други офтамологични антики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още