IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen увеличава персонала с над 9% до 2018 г.

Нарастването ще бъде "в по-малка степен в Европа, отколкото в Китай", е заявил председателят на Работническия съвет в компанията

16:58 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият Volkswagen Golf при представянето му на автомобилното изложение в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият Volkswagen Golf при представянето му на автомобилното изложение в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще увеличи общия брой на работещите за него в целия свят с 9,1% до 600 000 души през 2018 г. от настоящите 550 000, преследвайки целта си да се превърне в най-големия автопроизводител в световен мащаб. Това е заявил председателят на Работническия съвет в компанията Бернд Остерло в интервю за германския вестник Handelsblatt, цитирано от Ройтерс.

„Volkswagen расте и поради тази причина продължава да наема хора в производството“, е посочил Остерло пред германското издание.

От Volkswagen, която продаде 9,1 млн. автомобила през миналата година, вече бяха обявили, че се надяват да изместят  Toyota Motor Corp от първото място в класацията по продажби до 2018 г.

Компанията разчита на ръста в чужбина, за да компенсира слабото търсене на автомобили в Европа и разработва планове почти да удвои производствения капацитет в Китай през следващите 5 години.

Остерло е уточнил пред Handelsblatt, че Volkswagen ще увеличи персонала „в по-малка степен в Европа, отколкото в Китай“.

Над половината от служителите на компанията вече работят извън родния за нея германски пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още