IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Китай искат 500 долара за проба на рокля на Vera Wang

Целта на таксата е защита на марката от фалшификатори

10:19 | 28.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: verawang.com</em></p>

Снимка: verawang.com

Дизайнерката Вера Уан може и да е американка, но китайските й корени я нареждат сред фаворитите на любителите на луксозни дрехи и аксесоари в азиатската страна, пише онлайн изданието Refinery 29.

Уан има няколко десетки магазина в Китай, но само един салон за булчински рокли в Шанхай. Там обаче вземат такса от близо 500 долара за проба на роклите с продължителност 90 минути - практика, която не съществува в останалите салони на известната марка по света.

Според блога Shanghaist целта на таксата е да защити луксозната марка и моделите от лесна кражба от фалшификатори. В коментари под публикацията се посочва, че подобна практика има и в други местни бутици.

Екипът на Вера Уан излезе с в официално изявление, цитирано от онлайн изданието Racked, според което поради "деликатността на сватбените дрехи и специфичния характер на бизнеса с булченски рокли подобни такси са честа практика сред луксозните вериги за този тип изделия."

От компанията все пак съобщиха, че разглеждат внимателно случая и предприемат мерки, за да гарантират качеството на обслужването във всички техни магазини по света.

Таксата, която някои определиха като расистка, играе ролята на първоначална вноска, която се приспада от цената на роклята при покупка. Ако не бъде купена стоката обаче, тя не се връща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още