IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lacoste премина в швейцарски ръце

Maus Freres придоби производителя на спортни стоки за 1 млрд. евро

23:12 | 15.11.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската модна къща за спортни облекла Lacoste беше придобита от швейцарската семейна компания Maus Freres за 1 млрд. евро, съобщи Ройтерс. Сделката, която стана възможна заради конфликтите в семейство Лакост, беше обявена в Женева от швейцарската компания.

"Всички акционери на Lacoste от семейството решиха да продадат акциите си на Maus Freres, които вече притежаваха 35% от капитал на Lacoste чрез дъщерното си дружество Devanlay", се казва в прессъобщението. 

През септември Софи Лакост-Дурнел зае поста изпълнителен директор на Lacoste, а това предизвика конфликт с баща ѝ Мишел Лакост, тъй като той беше против дъщеря му да оглави модната компания. Затова той реши да продаде 30,3% от акциите си на Maus Frеres. През миналата седмица пък стана ясно, че и Софи Лакост-Дурнел е продала дела си от 28% – след спор с членовете на семейството си, на базираната в Женева компания. Maus Frères вече контролираше по онова време мажоритарния дял в компанията, известна с блузите си с лого на крокодил. По този начин компанията изцяло премина в ръцете на швейцарската Maus Frères.

Приходите на френската компания, основана преди 80 години от тенисиста Рене Лакост, са били на стойност 160 млн. евро за 2011 г., като са идвали главно от продажбата на лицензии за ползване на бранда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още