IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Обсебване" запази първото място в бокс офиса в Северна Америка

Доста е плашещо, когато филмът начело в боксофиса е събрал едва 9,5 млн. долара, коментира слабите приходи анализатор

13:22 | 10.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&quot;Непобедимите&quot; продължават да отчитат добри продажби. <em>Снимка: Ascot Elite</em></p>

"Непобедимите" продължават да отчитат добри продажби. Снимка: Ascot Elite

За втора поредна седмица свръхестественият трилър "Обсебване" е начело в боксофис класацията в Северна Америка, като през уикенда за лентата са продадени билети на стойност под 10 млн. долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако при оповестяването днес на окончателните данни цифрите се запазят, това ще е най-слабият уикенд от десет години. Досега рекордът бе отбелязан през 2001 г. - две седмици след терористичните нападения от 11 септември. Тогава общите приходи в класацията са били едва 59,7 млн. долара. Това е и първият случай от 2008 г., в който топ лентата за уикенда реализира под 10 млн. долара от продажбата на билети.

"Доста е плашещо, когато филмът начело в боксофиса е събрал едва 9,5 млн. долара, а общите приходи са по-слаби, отколкото индивидуалните постижения на някои касови продукции. Изминалият уикенд се очертава като един от най-слабите през последното десетилетие", казва анализаторът Пол Дергарабедян от Hollywood.com.

Експертът обаче възлага надеждите си на следващия уикенд, когато на екран излизат новият филм от поредицата "Заразно зло" и триизмерната версия на хитовата анимация "Търсенето на Немо".

Тегавият уикенд следва лято със смесени резултати в боксофиса. На екран през летния сезон излязоха касови хитове като "Черният рицар: Възраждане" и "Отмъстителите", но и бяха отбелязани доста провали. Това доведе до 5-процентен спад в летните продажби в сравнение с тези през 2011 г.

По традиция септември е един от "най-слабо активните" периоди - лятото е към края си и филмовите компании предпочитат да запазят "козовете си" за празниците през ноември и декември.

На второ място в бокс-офиса е криминалната драма "Беззаконие" с Шиа Лабьоф. През уикенда лентата е реализирала 6 милиона долара. Следва филмът "Думите" с 5 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията в Северна  Америка заемат екшъните "Непобедимите 2" и "Наследството на Борн". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 4,7 и 4 милиона долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още