IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизайнерска джага от Украйна

Повърхността на изделието е изработена от луксозния материал DuPont Corian

13:28 | 27.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Украински традиционни мотиви красят изящното изделие. <em>Илюстрация: Yaroslav Galant Innovative design</em></p>

Украински традиционни мотиви красят изящното изделие. Илюстрация: Yaroslav Galant Innovative design

Италианският град Милано, известен като „Меката“ на всички любители и ценители на интериорния дизайн, представи последните световни тенденции в областта на интериора по време на тазгодишното издание на Milan Design Week (Седмица на дизайна Милано).

На събитието украинският дизайнер Ярослав Галант представи свои маси и столове, комбиниращи елементи от древните традиции на неговата държава и съвременните технологии за правене на мебели. Сега обаче той представя и своето виждане за дизайн на луксозна маса за джаги, информира специализираният сайт Interiornews.com.

Въпреки че и преди сме срещали примери за луксозни джаги, като тази на дизайнерът Текел, по-известна с името Cristallino Gold, направена от злато и фибростъкло, масата на Ярослав несъмнено е висш пилотаж в съвременния интериорен и продуктов дизайн.

Корпусът на джагата е изграден от популярния и широко използван в момента материал DuPont Corian.

В изграждането ѝ са съчетани както нотки от традиционните носия и бит на Украйна, част от културното наследство на страната, така и модерен, минималистичен дизайн.

По футболната маса са изрисувани ръчно украински традиционни мотиви. За направата им са били пробити над 54 хил. малки ситни дупчици върху твърдата ѝ, солидна повърхност.

Според Ярослав шарките върху изделието създават усещането за силна и позитивна енергия, която има защитна сила.

В мебелите на украинския дизайнер винаги се забелязват типичните нотки и мотиви, които правят препратка към бита на страната и нейното културно наследство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още