IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Патерсън пак е най-скъпоплатеният писател в света

65-годишният писател задмина Стефани Майър по приходи, съобщиха от Forbes

16:01 | 10.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Очаква се майсторът на трилъра да се спечели още 100 млн. долара за следващата половина от годината. <em>Снимка: Flickr, Лиценз: Creative Commons</em></p>

Очаква се майсторът на трилъра да се спечели още 100 млн. долара за следващата половина от годината. Снимка: Flickr, Лиценз: Creative Commons

Американският автор на трилъри Джеймс Патерсън оглави за трети пореден път класацията на Forbes за най-скъпоплатени писатели в света.

Вчера стана ясно, че създателят на героите Алекс Крос, Майкъл Бенет и Даниел Х изпревари Даниел Стийл и Стивън Кинг и зае лидерското място, след като е спечелил внушителните 70 млн. долара за периода юни 2011 година - май 2012 година.

Авторката на световно известната вампирска поредица „Здрач“ Стефани Майър остана отново на второ място с постъпления за 40 млн. долара, а майсторът на ужасите Стивън Кинг зае трета позиция с печалбата си от 34 млн. долара.

Даниел Стийл и Кен Фолет оформиха челната петица със съответно 32 и 20 млн. долара.

За тази една година първите десетима писатели са изкарали общо 270 млн. долара.

Важното в случая обаче е, че Патерсън скоро няма да слезе от почетното място, имайки предвид последния му договор. Той го задължава да напише 17 книги до началото на 2013 г. за „скромната“ сума от 100 млн. долара, допълва Forbes.

Успехът на Патерсън се обяснява и с активността му на пазара на електронните книги. Той е първият писател в света, продал 1 млн. копия от произведенията си в дигитален формат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още