IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк подобри рекорда за най-скъп апартамент

Жилището в сърцето на Манхатън струва 100 млн. евро

11:03 | 02.08.12 г. 2
Ню Йорк подобри рекорда за най-скъп апартамент

Ню Йорк вече има нов най-скъп апартамент - мезонет с площ от 743 кв. м в Манхатън се продава за 100 млн. долара, предаде Ройтерс.

Това е най-високата цена за жилище на пазара в Голямата ябълка в момента, след като в края на май неизвестен купувач се сдоби с луксозен апартамент в сърцето на Манхатън срещу 90 млн. долара.

В края на миналата година пък дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев – Екатерина, купи жилището на бившия изпълнителен директор на Citigroup Санди Уейл за 88 млн. долара.

Рафаел Де Ниро, синът на актьора Робърт Де Ниро, е един от агентите, които предлагат новото най-скъпо жилище в Ню Йорк.

Апартаментът се състои от шест спални и девет бани и се намира в небостъргача "Ситиспайър" близо до "Сентрал Парк", "Карнеги Хол" и "Пето авеню". Към екстрите в него са просторните тераси, конферентната зала, отделен апартамент за гости или за обслужващ персонал, както и частен асансьор.

Собственикът на жилището в "Ситиспайър" - строителят Стивън Клар, е купил апартамента през 1993 г. за около 4,5 млн. долара и е похарчил почти още толкова за ремонт, съобщи New York Times.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ivan_Petkov_1
преди 11 години
Цената не се определя от това за колко се продава, а от това за колко се купува. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още