IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Барселона" отчита рекордна печалба за миналия сезон

Преди две години дълговете на клуба бяха в размер на 420 млн. евро, сега са „само“ 335 млн. евро

13:38 | 21.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки че "Барселона" не успя да защити титлата си в Испания и трофея си в Шампионската лига, но клубът отчете рекордна печалба от 48,8 млн. евро за сезон 2011/2012, съобщи вицепрезидентът по икономическите въпроси в клуба Хавиер Фаус, цитиран от Ройтерс.

Тъй като каталунците не успяха да спечелят шампионата за сметка на Реал Мадрид, клубът е спестил и 12 млн. евро от бонуси.

„Дори и да не беше така, това щеше да бъде най-добрият ни баланс в клубната история“, казва Фаус. 

През последните две години каталунците регистрираха финансови загуби, въпреки че в ерата "Гуардиола" спечелиха три последователни титли, два пъти Шампионската лига, две Суперкупи на Европа и три на Испания.

През последния сезон клубът увеличи приходите си с над 20 млн. евро до 494,9 млн. евро, докато разходите паднаха до 441,1 млн. евро.

Дълговете на клуба от 335 млн. евро ще бъдат намалени. Преди две години задълженията бяха в размер на 420 млн. евро. Повишените приходи според Фаус се дължат и на „невероятна продажба“ на билети.

Положителен ефект върху увеличението на печалбите са оказали освен значително по-големите приходи от продажба на билети и приходите от BarcaTV, отдаването под наем на ненужни играчи, както и лекото намаляване на заплатите до 298 милиона евро.

"Ще бъде трудно да се намали тази цифра още повече. Но ние работим усилено за поддържане на стабилността на клуба", добави вицепрезидентът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още