IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво вещае секторът на имотите за еврошампионата по футбол

Португалия ще е шампионът на Евро 2012, според анализ на водеща консултантска компания от сектора на имотите

14:30 | 07.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Olympic Stadium в Киев - стадионът, на който ще се реши финалната битка за титлата на Евро 2012.<em> Снимка: UEFA</em></p>

Olympic Stadium в Киев - стадионът, на който ще се реши финалната битка за титлата на Евро 2012. Снимка: UEFA

Четвъртфинали

Първата елиминационна фаза досега е зависела от ръста на капиталовите стойности в индустриалния сегмент. Страните с най-висок ръст са достигали поне до полифиналите.

Растящият индустриален сектор в Централна и Източна Европа означава, че Русия и Хърватска ще елиминират Холандия и Франция, които са имат по-развити пазари.

Въпреки прогнозите за анемичен ръст от 0% в Англия, това ще бъде достатъчно, за да премине до полуфиналите, тъй като капиталовите стойности в индустриалния сегмент в Италия се понижават. Съревнованието между Португалия и Гърция ще бъде оспорвано, но Португалия се очаква да надделее.

Полуфинали

Тук решаващ фактор досега са били наемните нива при първокласните офиси, като пазарите с по-благоприятни за наемателите пазари са успявали да достигнат финала.

Нивата в Централен Лондон са подложени под натиск от липсата на предлагане, което подсказва, че Англия с наеми, които в най-горния сегмент достигат 1200 евро на кв. м на година, ще загуби пред Португалия, където първокласните наеми са шест пъти по-ниски.

От друга страна значителният наемен ръст в Москва през 2011 г. подсказва, че Хърватска ще достигне до финала за първи път в историята си.

Финал

Подобно на Група D, на базата на резултатите досега победителят се определя от резултатите в търговския сегмент. При финала обаче именно страните с по-силни търговски улици и по-високи първокласни наеми са печелили шампионската титла.

Това показва, че финалът ще бъде много оспорван, тъй като наемните нива на първокласните търговски улици в двете страни са много близки – 1 020 евро на кв. м на месец в Хърватска в сравнение с 1 080 евро в Португалия.

Това дава основание да предположим, че Португалия ще спечели титлата в почти равностоен мач и усилита й ще се увенчаят с успех в сравнение с второто място през 2004 г.

"Въпреки затруднената икономика и прогнозите за негативен ръст на БВП за следващите няколко години, Португалия има история на добри резултати в европейските първенства", коментира Стасен.

„Те достигнаха четвъртфиналите през 2008 г., второто място през 2004 г. и полуфиналите през 2000. Очакваме, че този път ще се представят по-добре.“

Интересно е да се види как анализът на пазара на имоти води до някои учудващи резултати.

Прогнозите на Jones Lang LaSalle за Евро 2012 са основани на обективна оценка на резултатите от мачовете в предишни европейски първенства, съпоставени спрямо дългосрочните данни за икономически и инвестиционни индикатори в основните сегменти на пазарите на имоти в отделните страни.

Данните от пазара на имоти са свързани със столичните градове в съответните страни.

Вижте прогнозите под формата на графика на английски език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
LuckyYou
преди 12 години
ОК аз направих модел за европейското първенство според миграцията на прелетните птици, популацията и продължителността на живота им. Според нея обаче победител ще бъде Испания!!!! Може и да е чисто съвпадение, че този отбор се води за най-силния в момента, а може и все пак моят модел да е по-добър.П.С. - Инвестор - Спрете бозата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още