IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съпруга на руски милиардер го съди заради най-скъпия апартамент в Ню Йорк

Елена Риболовлева обвинява бившия си съпруг в измама при прехвърлянето на жилището

15:14 | 15.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Съпруга на руски милиардер го съди заради най-скъпия апартамент в Ню Йорк

Съпругата на руския милиардер Дмитрий Риболовлев го съди във връзка с покупката на  луксозен апартамент в Манхатан от бившият президент на Citigroup Inc. Санфорд Уайл за 88 млн. долара, предаде Bloomberg.

45-годишната Елена Риболовлева, която живее в Женева и иска развод от съпруга си, го обвинява в измама при прехвърлянето на жилището, придобито по време на брака им, в нарушение на заповед от швейцарски съд и с "изричното намерение да прикрие и отклони личния си дял в имота".

През декември говорител на Роболовлев обяви, че фирма, свързана с дъщерята на милиардера Екатерина Риболовлева, е подписала договор за покупката на жилището с площ от 627 кв. м. Сделката беше приключена на 15 февруари.

Екатерина Риболовлева, която учи в университет в САЩ, планира да отсяда в апартамента при посещенията си в Ню Йорк, допълни говорителят.

Елена Риболовлева подаде иска за развод в Женева през декември 2008 г., а по-късно съдът наложи временно замразяване на акциите и активите на Рибовлев.

Съпругата на милиардера настоява съдът да установи попечителство върху имота, така че той да не може да бъде "отчуждаван, предаван, обременяван, прехвърлян или погубван" до окончателното решение на швейцарския съд.

Риболовлев продаде 53% от завода за торове „Уралкалий“  през юни 2010 г. на милиардера Сюлейман Керимов и партньорите му, които придобиха контрол и върху конкурентната "Силвинит" като част от плановете да създадат най-големия производител на калиев карбонат в света.

Според иска на Елена Дмитрий Риболовлев, който живее в Монако, е ликвидирал дяловете си в "Уралкалий" и "Силвинит" и използвал част от приходите за покупката на апартамента.

"Той се е възползвал от имоти, придобити по време на брака, за да закупи голям брой нови активи, като за целта е прибегнал до средства като тръстове и дружества с ограничена отговорност, за да не позволи на ищцата Елена Риболовлева да има достъп до тях", се посочва още в документа.

Риболовлева съди съпруга си и за къща във Флорида, която той купи от Доналд Тръмп за 95 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още