IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Триизмерният "Лоракс" отново оглави бокс-офис класацията в Северна Америка

Лентата с екологично послание събра 39,1 млн. долара от продажбата на билети през уикенда

18:07 | 12.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кадър от екологичната анимация. <em>Снимка:Universal Pictures</em></p>

Кадър от екологичната анимация. Снимка:Universal Pictures

Триизмерната анимация "Лоракс" по детската книга на д-р Сюс за втора поредна седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с 39,1 млн. долара от продажбата на билети през уикенда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лентата с екологично послание, озвучена от Дани де Вито, Зак Ефрън и Тейлър Суифт, е най-печелившият филм от началото на годината, като само през първия уикенд реализира 70,7 млн. долара в САЩ и Канада и подобри досегашния рекорд от 41,2 млн. долара, отбелязан от романтичната комедия "Сватбен обет".

Общо за двете седмици, откакто е на екран, филмът е донесъл на създателите си 121,95 млн. долара.

На второ място в бокс-офиса е филмът на киностудия Disney "Джон Картър: между два свята" на режисьора Андрю Стантън. Лентата с бюджет 250 млн. долара реализира през премиерния си уикенд в Северна Америка приходи от 30,6 млн. долара от продажбата на билети. Сюжетът на "Джон Картър" е по класическия роман на Едгар Райс Бъроуз, увлекателните приключения в който са били вдъхновение за много филмови творци и в миналото, и в наши дни.

Филмът разказва историята на бивш капитан Джон Картър, който необяснимо как е транспортиран до Марс и там против волята си се озовава замесен в конфликт с епични мащаби сред жителите на планетата, между които Тарс Таркас и пленителната принцеса Дежа Торис.

Трети в бокс-офис класацията в Северна Америка през уикенда остана тийнейджърската научнофантастична лента "Проектът Х" с 11,6 млн. долара.

Четвърти е филмът на ужасите "Тихата къща" със 7 млн. долара приходи, следван от екшъна "Акт на храброст", възхваляващ храбростта на американските елитни морски части (т. нар. "тюлени"), който също е със 7 млн. долара приходи от продажбата на билети през уикенда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още