IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борусия Дортмунд отчете ръст в приходите и печалбата

Покупката на нападателя Марко Ройс от Мьонхенгладбах за 17,1 млн. евро не представлява финансов риск, заявиха от клуба

16:24 | 24.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Борусия показва как може да се печели от футбол. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Борусия показва как може да се печели от футбол. Снимка: Ройтерс

Единственият котиран на немската борса футболен отбор от Бундеслигата – Борусия Дортмунд, премина границата от 100 млн. евро приходи за през първите шест месеца на финансовата си година.

Благодарение на успехите в германското първенство и участието в Шампионската лига приходите между юли и декември 2011 г. са скочили с 30 млн. евро до 101,4 млн. евро, съобщи днес Borussia Dortmund GmbH & Co. KgaA.

Печалбата преди лихви и данъци (EBIT) се е повишила от 4,8 млн. евро в същия период година по-рано на 15,6 млн. евро. Прогноза за целия сезон ръководството не направи.

Отпадането от Шампионската лига след груповата фаза обаче ще доведе до по-ниски приходи през второто финансово полугодие. За сметка на това обаче Борусия се класира за полуфиналите на Лига Европа.

„BVB се разви последователно добре в спортен и икономически аспект през последните години. От гледна точка на сега представените резултати за всеки е ясно, че трансферът на Марко Ройс не представлява риск за клуба“, пояснява председателят на Управителния съвет Ханс-Йоахим Ватцке, цитиран от DPA.

Нападателят, който до този момент се състезаваше за Борусия Мьонхенгладбах, ще премине в редиците на жълто-черните през следващия сезон срещу трансферна сума от 17,1 млн. евро.

Клубът си е поставил минималната цел да постигне 60 точки в първенството, които ще му гарантират участие в европейски турнири. След 22 от общо 34 мача дортмундци имат 49 точки и са лидер в класирането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още