IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кино Ескуайър в Чикаго става ресторант

Ресторантьорите от DelFrisco ще се разположат на три етажа от сградата

13:54 | 09.02.12 г.
Кино Ескуайър в Чикаго става ресторант

Всеки минувач по елегентната Оук Стрийт в Чикаго е спирал да погледне кино "Ескуайър" и се е чудил защо мястото стои запуснато. Сградата е част от Златното крайбрежие на града от 1938 г., но в нея не се е състояла прожекция от шест години, пише Forbes.

Сега обаче един предприемач е на път да превърне емблематичното помещение в стекхаус. Ресторантьорите от DelFrisco, известни със заведенията си в Ню Йорк, Лас Вегас и Бостън, планират да оползотворят близо 2 200 кв. м от киното. 

Първият етаж ще е обособен като фоайе, а на втория и третия ще се разположени местата за хранене, като ще бъдат запазени характерните особености на помещението.

Човек би се запитал дали на Чикаго, известен с любовта на жителите му към месото, е нужен още един ресторант за пържоли и дали поредното такова заведение е уместно да се открива в подобен квартал. Все пак на Оук Стрийт се намират магазини на Barney's New York, Jimmy Choo и Hermes.

Въпреки тези съмнения обаче е хубаво, че една обичана сграда ще бъде оползотворена. Освен това тя няма да е първото кино, намерило ново предназначение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още