IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors ядоса конкуренцията с рекламата си по време на Super Bowl

В излъчения по време на футболния финал клип след потоп оцеляват само шофьорите на пикапа Chevrolet Silverado, но не и тези на Ford

12:26 | 07.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Според представите на GM след потопа може да оцелеят само шофьорите на&nbsp;Chevrolet Silverado. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според представите на GM след потопа може да оцелеят само шофьорите на Chevrolet Silverado. Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Ford се ядоса заради рекламен клип на конкурента си General Motors (GM), който бе излъчен по време на Super Bowl.

В излъчения по време на финала на сезона на американския футбол в неделя клип само шофьорите на пикапа на GM Chevrolet Silverado оцеляват след потопа, залял земята. Подобен късмет обаче нямат шофьорите на автомобили с марката Ford.

Клипът, който бе излъчен въпреки недоволството на Ford, привлече вниманието по време на финалите, които със 111,3 млн. зрители регистрираха най-високо равнище на гледаемост в историята на американската телевизия.

„Къде е Дейв?“, пита в клипа шофьор на Chevrolet, след като си е проправил път през опустошения град. „Дейв не караше най-трайния и надежден пикап. Дейв караше Ford“, отговаря друг оцелял шофьор на автомобил от гамата на GM.

От Ford са възмутени и обясняват, че колите от серията F на компанията от 35 години насам са най-продаваните пикапи в САЩ. Освен това Ford е продал и най-много пикапи, изминали повече от 250 000 километра, което доказвало надеждността на колата.

През тази година стойността на стандартен 30-секунден клип, който се излъчва по време на предаването по телевизията на Super Bowl, възлиза на 3,5 млн. долара, което е с 500 000 долара повече от цената преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Моят ЗИЛ-131 и втория ми УРАЛ са по добри и харчат колкото тоя ФОРД и GM а с лебедката си ловя акули. Ха-Ха-ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още