IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават къща в най-скъпия квартал на Лондон за 100 млн. паунда

Площта на имота е 1 468 кв. м, сегашният собственик е офшорка от Британските вирджински острови

13:33 | 01.02.12 г. 1
Продават къща в най-скъпия квартал на Лондон за 100 млн. паунда

Къща в най-скъпия квартал на Великобритания се продава за над 100 млн. паунда, предаде Bloomberg.
Постройката в неокласически стил се намира на "Палас Грийн" в Кенсингтън - една от малкото частни улици в Лондон, затворена за преминаващи автомобили, обяви управляващият директор на Aylesford International Луис Хюлет, чиято компания се занимава с продажбата.

Къщата с площ от 1486 кв. м е собственост на Tamzen Ltd. - фирма със седалище на Британските виржински острови.
Според Хюлет районът се смята за най-добрият не само в Лондон, но и в цяла Европа,. Въпреки че тя отказа да даде информация за цената на имота или за собственика, по думите й цената ще надхвърли 100 млн. паунда.

"Палас Грийн" е една от двете улици във Великобритания, известни като "Редицата на милионерите"; другата е "Бишъпс Авеню" в Хампстед. Цените на луксозните имоти в Кенсингтън са нараснали със 110% от 2004 г. насам, според Грейн Гилмор от компанията Knight Frank LLP.

На богато озеленената улица са разположени основно чуждестранни посолства, което ограничава трафика и превозните стредства с достъп до района, казва Ноел де Кийзър, директор на един от клоновете на Savills Plc.

"Едно от най-привлекателните качества на имотите е усещането за сигурност", твърди той.

През август миналата година вестник Financial Times съобщи, че неназован руски купувач е придобил най-скъпата къща във Великобритания за 140 млн. паунда.

Чуждестранните купувачи са основната причина за силния ръст на цените на луксозните имоти в Лондон, които регистрират много по-добри резултати в сравнение с останалите части от Великобритания.

Цените в този сегмент растат непрекъснато от 14 месеца насам, а инвеститорите се конкурират за все по-малко имоти на пазара в търсене на по-сигурни активи на фона на геополитическата и икономическа нестабилност.
През четвъртото тримесечие на миналата година делът на руските инвеститори в най-скъпите квартали на Лондон е нараснал най-много от всички останали групи, според доклад на Hamptons International.

На тях се падат 16% от всички сделки, което се равнява на дела на инвеститорите от Близкия изток.
По данни на компанията Wealth-X, която работи с луксони марки и банки и поддържа база данни на хора с общо състояние за около 10,7 млрд. долара, в британската столица живеят 5955 "ултрабогаташи"- най-много от всички градове в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Може ли да публикувате и информация за контакти на "Aylesford International"? И жесеема на Луис Хюлет става...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още