IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Мисията невъзможна: Режим Фантом" събра рекордни за поредицата приходи

Лентата е събрала 571 млн. долара приходи от прожекции в цял свят

12:49 | 31.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Кадър от&nbsp;Мисията невъзможна.<em> Снимка:&nbsp;Paramount&nbsp;</em></p>

Кадър от Мисията невъзможна. Снимка: Paramount 

Филмът "Мисията невъзможна: Режим Фантом" е събрал 571 млн. долара приходи от прожекции в целия свят, с което става най-успешният филм от поредицата, съобщи Контактмюзик.

Филмът, заснет от Брад Бърд с участието на Том Круз, който отново изпълнява ролята на Итън Хънт, се появи по екраните в края на миналата година. От компанията Paramount изразиха задоволството си от успеха на филма.

Брад Бърд, Том Круз, Джей Джей Ейбрамс и целият екип, работил над "Мисията невъзможна: Режим Фантом", създадоха увлекателен приключенски филм, който се харесва на много фенове по света, отбелязаха от "Парамаунт".

"Мисията невъзможна 2" е вторият най-успешен филм от поредицата със събраните от него 546 млн. долара приходи от прожекции в целия свят.

Междувременно екшънът на Джо Карнахан "Сивият" оглави бокс офис класацията в Северна Америка този уикенд, съобщиха световните информационни агенции.

По данни на сайта BoxOfficeMojo през първия уикенд след излизането си на екран лентата е донесла на създателите си приходи от продажбата на билети в размер на 20 млн. долара.

На второ място в бокс офис класацията е лидерът от предишната седмица, четвъртият филм от сагата "Подземен свят". Филмът на режисьорите Манс Марлинд и Бьорн Стейн "Подземен свят: Пробуждане" е донесъл 12,5 млн. долара, или общо за две седмици на екран 45,13 млн. долара.

Кейт Бекинсейл изпълнява главната роля в "Подземен свят: Пробуждане". Тя се превъплъщава във вампир, който оглавява битката срещу хората, опитващи се да изтребят нейния вид. "Подземен свят: Пробуждане" е триизмерен. Бюджетът му е бил 70 млн. долара.

На трето място тази седмица е екшън комедията "Ловец на глави" ("One For the Money") с Катрин Хейгъл. Филмът е заработил 11,75 млн. долара.

На четвърта позиция е военната драма "Червените опашки" на Джордж Лукас с приходи от 10,4 милиона долара или общо досега 33,78 млн. долара от двете седмици, откакто е на екран.

Миналия уикенд лентата бе на втора позиция.

Пети е трилърът "Мъж на ръба" само с 8,3 млн. долара приходи от продажбата на билети. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още