IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игрите на глада" е най-очакваният филм за 2012 г.

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" е избран за най-добрия филм на 2011 г.

13:27 | 29.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<span style="font-family: Verdana, Tahoma, sans-serif; font-size: 10px; line-height: 11px; text-align: left; ">Кадър от последната серия на Хари Потър. <em>Снимка: Warner Bros. Ent.</em></span></p>

Кадър от последната серия на Хари Потър. Снимка: Warner Bros. Ent.

Губят ли интерес киноманите към сагата "Здрач"? Този въпрос си задават филмовите експерти, след като резултатите от годишното допитване на реномирания сайт Nextmovie.com, цитирано от Ройтерс, показаха, че най-очакваната лента на 2012 г. е "Игрите на глада", а не последният филм от популярната вампирска история, предаде Ройтерс.

Участниците в допитването освен това са избрали "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" за най-добрия филм на 2011 г. За последната лента от поредицата за приключенията на момчето-магьосник са гласували 52 на сто от анкетираните. Филмът "Здрач: Зазоряване: Част 1" е класиран на второ място с 48% от гласовете.

Почитателите на киното също така са предпочели звездите на филмовата поредица за Хари Потър Ема Уотсън и Рупърт Гринт пред изпълнителите на главните роли в "Здрач" Кристен Стюарт и Робърт Патинсън при определянето на най-добрата екранна двойка.

Данните от допитването, в което са подадени 982 000 гласа, показват, че 51 процента от почитателите на киното очакват с най-голямо нетърпение излизането на екран на футуристичния трилър "Игрите на глада" по едноименния роман на Сюзан Колинс. Лентата с участието на Дженифър Лорънс и Джош Хъчърсън ще бъде пусната по кината на 23 март 2012 г. 

Последният филм от сагата "Здрач" - "Здрач: Зазоряване: Част 2", е получил 45 на сто от гласовете при определянето на най-очаквания филм на 2012 г.

Сагата "Здрач" и филмите за Хари Потър бяха две от най-успешните и доходоносни холивудски поредици през изминалите няколко години. Пренаситените от тях почитатели на киното обаче сега с интерес очакват излизането на екран на футуристичния трилър "Игрите на глада".

(БТА) 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още