IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха червена чанта за рекордните над 200 хил. долара

Чантата от крокодилска кожа със закопчалки, украсени с диаманти, е на луксозната марка Hermes Birkin

17:14 | 08.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Продадоха червена чанта за рекордните над 200 хил. долара

Червена кожена чанта модел Birkin от модна къща Hermes е била продадена на търг в Далас, щата Тексас, за рекордната сума от 203 150 долара, съобщи Financial Times.

Чантата от крокодилска кожа със закопчалки, украсени с диаманти, е била с предварителна оценка от 80-90 хиляди долара.

Организатор на търга е аукционна къща Heritage Auctions.

Купувачът на чантата е колекционер, пожелал анонимност. Платената от него сума е световен рекорд за цена на чанта.

На търга освен червената чанта от крокодилска кожа са били продадени още три модела Birkin. Най-евтиният от тях е купен за 80 663 долара.

Матю Рубингър, директор „Луксозни аксесоари“ в Heritage Auctions, която организира продажбата в Далас, заяви: "Това е изключителен пример за една от най-изключителните чанти в света. Нещо повече, това е изключителна цена, което надхвърля нашите най-смели очаквания".

Аукционът на лукс стоки е включвал селекция от 550-те най-пищни в света дизайнерски чанти от марки, като Céline, Fendi и Louis Vuitton.

„Пазарът на високия клас аксесоари в момента е изключително силен. Това е областта на модата, за която бе доказано, че се задържа силна и увеличава стойността си, и ние винаги виждаме купувачи, които са мотивирани да инвестират в специални предмети, като чантите, които ние предложихме тук", казва Рубингер.

Чантите Birkin са един от най-прочутите модни аксесоари в света. Първата е наречена на името на известната английска актриса и певица Джейн Бъркин и е била представена от Hermes в средата на 80-те години на миналия век. Сега подобна чанта може да се купи срещу 10 000 долара, но желаещите трябва да се запишат в листата на чакащите и да потърпят няколко години, докато им дойде редът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още