IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Christiе's предлага бордо на над 60 години и 35-каратови диаманти в Хонконг

В маратон от аукциони се очаква да бъдат продадени вещи за над 334 млн. долара

16:52 | 25.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тази ваза от 15-ти век, част от наследството на китайската династия Мин, също ще бъде предложена за продажба. <em>Снимка:&nbsp;Christiе&#39;s</em></p>

Тази ваза от 15-ти век, част от наследството на китайската династия Мин, също ще бъде предложена за продажба. Снимка: Christiе's

Бутилка Бордо от 1945 година, ваза от династията Мин и 35-каратови диаманти ще ни покажат как икономическата криза, поевтиняващите имоти и падащите борси влияят върху търсенето на луксозни стоки в Китай.

Ценните експонати ще бъдат предложени от аукционна къща Christie's в маратон от наддавания за 3600 вещи, от които се очаква да донесат на продавачите си поне 334 млн. долара. Наддаванията ще се проведат в Хонконг.

Продажбите ще започнат с лот от 14 бутилки Бордо, произведено от шато Haut-Brion. От тях се очаква да донесат 2 млн. хонконгски долара (над 12 млн. щатски) долара. Виното е от 1945 година и е със 100% доказан произход.

Ще бъдат предложени още 56 бутилки от австралийско вино Penfolds Grange, като ще има бутилки с реколта от 1951 до 2006 година. От тях също се очакват около 2 млн. хонконгски долара.

За момента, въпреки предизвикателствата на кризата, колекционерските стоки намират купувачи сред богатите азиатци. Наскоро основният конкурент на Christie's – Sotheby's, набра 3,2 млрд. хонконгски долара на подобен аукцион.

Сред „гвоздеите“ в маратона от аукциони е ваза от 15-ти век, част от наследството на китайската династия Мин. Тя е синьо-бяла и е изработена от порцелан. Заедно с ваза от нефрит от династията Циенлонг, се очаква изделието да получи цена от поне 35 млн. хонконгски долара.

От Christie's са насрочили и аукцион за продажбата на два 35-каратови диаманта. Предварителните очаквания са всеки от тях да получи оценка от поне 80 млн. хонконгски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още