IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фирма за търговия с диаманти ощетила Белгия с 3 млрд. евро

Данъчни измами са в основата на разследване за пране на пари и финансови престъпления

13:54 | 25.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Фирма за търговия с диаманти ощетила Белгия с 3 млрд. евро

 

Дружество, занимаващо с продажбата на диаманти, е извършило "историческа кражба", като е ощетило с около три милиарда евро данъчната система в Белгия, съобщи RTL.

След като измамата е била засечена, е образувано дело пред съда в Антверпен, насрочено за следващата година. Повдигнатите обвинения са в измама и пране на пари.

Обвиненото дружество е един от най-големите вносители на диаманти в Антверпен, като основната част от скъпоценностите са с произход Ангола.

Значителна сума от печалбите от търговията не са били декларирани пред данъчните власти посредством финансови техники, с които капиталите са били изнасяни извън Белгия.

Преговорите между прокуратурата и уличените за постигане на извънсъдебно споразумение са се провалили, отбелязват местните медии.

През 2008 г. правораздавателните органи са задържали диаманти на дружеството на стойност 100 млн. евро в рамките на същото разследване, а година по-късно фирмата си е получила обратно скъпоценности за 60 млн. евро.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още