IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Футболният Тотнъм слиза от борсата

Акциите на клуба ще бъдат свалени от търговия, тъй като публичният статут усложнява набирането на свеж капитал

12:14 | 16.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Футболният Тотнъм слиза от борсата

Британският футболен клуб Тотнъм обяви, че ще свали акциите си от търговия на борсата и ще се лиши от статута си на публична компания. Като причина се посочва, че набирането на капитал докато клубът е на борсата ще бъде по-сложно, а са необходими средства за реконструкция на стадиона и увеличаване на капацитета му, пише Ройтерс.

Шпорите обявиха още, че са регистрирали печалба от 402 хил. паунда преди данъци за фискалната година. С основна заслуга за това е пробивът в Шампионската лига, където клубът стигна до четвъртфинал.

„Увеличаването на капацитета на клубния стадион е ключов фактор за развитието и успеха на отбора, но ще го вкара в значителни капиталови разходи“ заявява председателят на борда на директорите Даниъл Леви.

Публичният ни статут ограничава възможността да си набавим финансиране, признава Леви.

Оперативната печалба, в която не се включват разходите за трансфери, е нараснала с 42% до 32,3 млн. лири за 12-те месеца до края на юни на годишна база. През сезона 2009/2010 година клубът записа загуба преди данъци от 6,5 млн. лири.

Вчера акциите на Тотнъм приключиха при цена от 46 пенса за акция, което дава на клуба пазарна капитализация в размер на 100 млн. паунда. Последният ден за търговия с акциите ще бъде 13 януари, а от 16 януари емисията ще бъде свалена от борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още