IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За BMW криза няма – компанията отчита рекордни приходи и печалба

Резултатите на концерна са доказателство, че секторът на луксозните стоки остава сравнително незасегнат от свиването на разходите

11:08 | 04.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският производител на луксозни автомобили BMW успява да преодолява предизвикателствата на икономическата криза и отчита силни резултати за третото тримесечие на годината, пише Wall Street Journal. Това се вижда от рекордните продажби и печалба на компанията.

Печалбата на BMW за трите месеца до края на септември е в размер на 1,08 млрд. евро, което се равнява на ръст от 24% спрямо реализирания за същия период на миналата година положителен резултат от 871 млн. евро.

При печалбата преди данъци и лихви – показател, който се следи изкъсо от анализаторите, ръстът е цели 44% на годишна база до 1,72 млрд. евро. Приходите на BMW пък се увеличават с 3,8 на сто до 16,5 млрд. долара.

„Постигнахме нови рекорди в приходите, реализирания обем и печалбата“, заявява изпълнителният директор на BMW Норберт Райтхофер.

Резултатите на немската компания са поредното доказателство, че секторът на луксозните стоки остава сравнително незасегнат от общите проблеми, свързани със свиващите се потребителски разходи и икономическа несигурност.

Според Райтхофер пазарът ще остане относително нестабилен поне до 2015 година, а за 2012 година той очаква забавяне на икономическия ръст, но не и рецесия.

Ръководството на BMW е уверено, че компанията, която е лидер в продажбите на луксозни автомобили, е добре позиционирана за бъдещ растеж. Основна предпоставка за това е обновената продуктова гама  и най-вече промените при едни от най-продаваните коли – тези от 5-та серия.

Очакванията на BMW са през тази година да бъдат реализирани продажби на над 1,6 млн. автомобила, което ще бъде рекорд за компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
както *** нема се оправи никога (да стане нормален човек според западните норми) така и те никога няма да станат като нас.....викат му ген
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
nikolait
преди 12 години
ех да бях немец. Като се сетя, че и по време на Голямата депресия си бяха в икономически подем........, но там пък Хитлер и тн, но все пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още