IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Паранормална активност 3" оглави бокс-офиса в Северна Америка

Лентата отчита рекордни приходи при премиера на хорър – филмът е спечелил 54 млн. долара през дебютния си уикенд

11:33 | 24.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиера на &quot;Паранормална активност 3&quot; в Ню Йорк. <em>Снимка:&nbsp;Paramount Pictures</em></p>

Премиера на "Паранормална активност 3" в Ню Йорк. Снимка: Paramount Pictures

Лентата "Паранормална активност 3" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с рекордни приходи за хорър и за филм, излязъл на екран през октомври, предадоха световните информационни агенции.

Филмът, който хронологично предхожда действието в предишните два, е спечелил 54 млн. долара през дебютния си уикенд по кината. Подобно на първите две ленти, "Паранормална активност 3" излиза на екран навреме за празника Хелоуин. Третият филм е най-скъпият от нискобюджетната поредица - заснет е с 5 млн. долара.

С печалбата от 54 млн. долара "Паранормална активност 3" подобри рекорда от 40,7 млн. долара, поставен от втория филм от поредицата преди две години.

"Паранормална активност 3" отбелязва и рекордни приходи за филм, излязъл на екран през октомври. Досегашното рекордно постижение от 50,35 млн. долара принадлежеше на лентата "Кретените 3D", пусната по кината миналата година.

На второ място в бокс-офиса е победителят от миналата седмица - филмът "Жива стомана" с Хю Джакман, който през този уикенд е реализирал печалба от 11,3 млн. долара. На трета позиция е мюзикълът "Вихърът на танца" с 10,85 млн. долара.

Четвърто и пето място в бокс-офис класацията в Северна Америка заемат филмите "Тримата мускетари" и "Мартенски дни". Приходите от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда за двете ленти възлизат съответно на 8,8 млн. долара и 4,9 млн. долара. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още