IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски каталог за богаташи предлага юрта за 75 хил. долара

Коледният каталог на Neiman Marcus вижда бял свят през 1929 година и се слави с едни от най-скъпите и екстравагантни подаръци

14:33 | 20.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Юрта е преносимо жилище, използвано от азиатските номадски народи.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Юрта е преносимо жилище, използвано от азиатските номадски народи. Снимка: Ройтерс

Американският каталог за богаташи на веригата Neiman Marcus предлага за коледен подарък юрта от 75 000 долара, предаде Ройтерс.

Луксозна версия на палатка, която обикновено се свърза с монголските номади, е един от оригиналните подаръци в Коледната книга за 2011 г. на веригата.

Юртата е с диаметър 5,4 метра и е рисувана ръчно. Преносимата структура включва единствени по рода си дизайнерски пухени възглавници и кристален полилей.

Ако не интересувате от номадски живот на открито, може да помислите за създадена по поръчка библиотека на луксозния издател на книги Assouline. Има килими по поръчка, предмети на изкуството и снимки в рамки, както и 250 модерни или ретро книги по избор на клиента.

За тези, които искат да похарчат малко повече, има международна обиколка на изложенията на цветя, организирана от JetWay. Екскурзията за 10 души започва с фестивала на лалетата в Морж, Швейцария, като има спирки на изложението на цветя в Атина, фестивала на розата в Авиньон, Франция, и изложението на цветя Челси в Лондон.

Коледният каталог на Neiman Marcus вижда бял свят през 1929 година и се слави с едни от най-скъпите и екстравагантни подаръци, които са по джоба само на най-богатите клиенти на едноименната верига магазини, припомня Би Би Си.

Тази година изданието излиза на фона на атаките срещу богатите от различни страни, включително протестното движение "Окупирай Уолстрийт" и световните му клонове.

Още любопитни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още