IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски ресторант предлага пудинг със злато и диаманти за 22 хил. лири

Десертът е оформен като яйце на Фаберже и подобри досегашния световен рекорд за най-скъпо лакомство

18:29 | 11.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Lindeth Howe Country House</em></p>

Снимка: Lindeth Howe Country House

Ресторант във Великобритания предлага най-скъпия десерт в света - пудинг на стойност 22 000 лири, пише вестник Mail.

Лакомството, оформено като яйце на Фаберже, е приготвено с цял списък от изискани съставки, сред които злато и шампанско.

Вместо традиционната черешка на върха, пудингът е украсен с 2-каратов диамант. Покрит с годно за консумация злато и с пластове от желирано шампанско, пудингът е забъркан с четири вида фин белгийски шоколад и е подправен с комбинация от праскови, портокали и уиски.

Луксозният десерт е създаден, за да участва в Националната седмица на шоколад от майстора-сладкар Марк Гибер от хотел Lindeth Howe Country House в Уиндърмиър, Къмбрия.

„Марк вложи целия си кулинарен талант, за да приготви това невероятно изкушение от шоколад, злато и шампанско, украсено с диамант", казва управителят на хотела Стивън Бротън.

С цената си от 22 000 лири пудингът подобри досегашния световен рекорд, поставен миналата година от нюйоркския ресторант Serendipity 3. Техният десерт „Замразен горещ шоколад“ струваше „скромните“ 15 730 лири. Той съдържаше 24-каратово ядливо швейцарско злато и бе облицовано с ядливи златни листове.

Но британският десерт няма да заеме мястото си в Книгата на рекордите на Гинес, докато не се намери клиент с достатъчно дълбоки джобове, за да го поръча. Заявката трябва да бъде направена три седмици предварително, за да може десертът да бъде готов навреме. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 13.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още