IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ева Лонгория и Тина Фей са най-високоплатените телевизионни актриси

Двете звезди са спечелили по 13 млн. долара за една година от ролите си в телевизионни сериали

17:17 | 29.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ева Лонгория е спечелила 13 млн. долара от участията си в сериали само за една година. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ева Лонгория е спечелила 13 млн. долара от участията си в сериали само за една година. Снимка: Ройтерс

Ева Лонгория и Тина Фей са начело в класацията на списание Forbes за най-скъпоплатените телевизионни актриси.

Ролята на 36-годишната Лонгория в „Отчаяни съпруги“ й е донесла 13 млн. долара (9,5 млн. евро). Също толкова е спечелила и Тина Фей за ролята си в „Рокфелер плаза 30“. Сумите са изчислени за периода между май 2010 и 2011 г.

В списъка на Forbes следват три актриси, които са заработили по 10 млн. долара от участията си в телевизионни сериали - Марша Крос („Отчаяни съпруги“), Маришка Харгитай („Закон и ред“) и Мардж Хелгенбъргър („От местопрестъплението“).

Другите колежки на Лонгория от „Отчаяни съпруги“ Тери Хачър и Фелисити Хъфман са спечелили по 9 млн. долара (6,6 млн. евро). Така се оказва, че актрисите от този сериал са най-добре заплатените звезди на телевизионния екран. В момента в САЩ се снима осмият и последен сезон на сериала.

Ролята на Елън Помпео в телевизионната драма "Анатомията на Грей" е донесла на актрисата 7 милиона долара. Същата сума е заработила и звездата от сериала "Агнешко" Кортни Кокс.

Челната десетка на най-високоплатените телевизионни актриси се допълва от Джулиана Маргулис, която е получила 6 млн. долара (4,4 млн. евро) за участието си в "Добрата съпруга".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още